Checklista:

Livesändning på Instagram

Med vår sändningsutrustning kan vi sända på alla stora plattformar – inklusive Facebook, Youtube, Vimeo och givetvis Instagram. Med professionella kameror, ljud och ljus höjer vi kvalitén på din Instagram Live-sändning avsevärt i jämförelse med att använda mobiltelefonen.

Gå igenom vår checklista inför din livesändning:

Inloggning

Vi loggar in via ett tredjepartsverktyg för att kunna livesända direkt på Instagram. Därför behöver vi dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) samt att tvåfaktorsautentisering är avstängt.

Format

Det vanligaste bildformatet för livestreaming är 16:9 – alltså samma som du har på din TV hemma. På Instagram sänder man dock i det omvända formatet 9:16 (stående). Det finns lite olika sätt att hantera 9:16 i sändningen och du behöver innan vi sänder bestämma dig för vilket.

De tre vanligaste sätten att hantera 9:16-formatet på är:

  • 9:16-galleri med en fast kamera på respektive person som medverkar i en egen ruta
  • Verklig 9:16 där vi klipper mellan bilderna till den som talar för tillfället
  • 16:9 med grafik ovan och under sändningen

Är du osäker hjälper vi dig gärna – vi rekommenderar verklig 9:16 för de flesta typer av Instagramsändningar.

Internetuppkoppling

För att kunna sända på Instagram behöver vi en internetuppkoppling på minst 10 mbit/s uppströms och möjlighet att ansluta till din router med kabel. Du kan testa din uppkoppling här – om du inte får minst 10 mbit/s uppströms har vi möjlighet att sända via 4G-nätet (tillval) men behöver testa mottagningen på förhand.

Dela:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kim Bauer
Kim Bauer
Kim har en flerårig bakgrund inom marknad, kommunikation och nöje och jobbar på SändLive.nu som livestreamingspecialist och sändningsproducent.

Den här webbplatsen använder kakor. Genom att använda webbplatsen och/eller våra tjänster accepterar du vår Integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. 

Genom att använda våra tjänster accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter.